• GRATIS VERZENDING GRATIS VERZENDING

Meet the designers: Space Copenhagen

In 2005 richten Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou samen Space Copenhagen op. Ooit studeerden zij allebei af aan de Royal Design Academy in Kopenhagen en nu runnen ze een heel succesvolle ontwerpstudio met meer dan 20 werknemers. Inmiddels hebben ze een grote naam opgebouwd in design land en zijn ze veelgevraagde ontwerpers voor merken als &Tradition, Stellar Works, Mater en Benchmark. Maar zij ontwierpen ook bijvoorbeeld restaurant Le Pristine in Antwerpen voor Sergio Herman, Allegra in Londen, Geist 2.0 in Kopenhagen en de eerste Noma in Kopenhagen. 

Signe en Peter zijn privé geen stel, maar wonen allebei met hun eigen gezinnen in Denemarken. Ooit besloten zij geen projecten aan te nemen waar ze niet allebei helemaal achterstonden en dat is goed gelukt. Hun stijl, die ze zelf “Poetic Modernism” noemen is duidelijk te herkennen in alle projecten. Hun ambitie is om nieuwe wegen in te slaan door combinaties te maken die recht tegenover elkaar staan: klassiek en modern, industrieel en organisch, overdadig en minimalistisch en licht en donker.Meet the designers: Freeling Waters

Tijdens London Design week heeft The Wrong Shop Projects zeven heel bijzondere kasten van Freeling Waters gelanceerd. Een samenwerking tussen de Nederlandse kunstenaars Gijs Frieling en Job Wouters. Deze collectie van bewerkte antieke kasten belichaamt de eigentijdse Europese design cultuur; een fantastische combinatie tussen recycling en een prachtig staaltje ouderwetse ambacht.


Met deze kasten bundelen Frieling, van oorsprong schilder maar tegenwoordig bekend om zijn muurschilderingen, en Wouters, een grafisch ontwerper die zich heeft gespecialiseerd in kaligrafie, hun krachten. Met een krachtige combinatie van explosieve kleuren, komen deze 18e en 19e-eeuwse kasten op een unieke manier tot leven. Door het gebruik van met de hand aangebrachte pure pigmenten en koud lijm, zijn de kasten duurzaam en bereiken de kunstenaars een ongeëvenaarde intensiteit van kleur.

Neem voor meer informatie contact met ons op.